Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Trendi v urejanju okolice

Posodobljeno 7. marca 2024

Domači uporabniki in lastniki zemljišč se vedno bolj poslužujejo strojev s katerimi bodo naredili čim več v čim krajšem času in da bo delo z vrtnim strojem čim bolj preprosto ali pa celo avtonomno. Pomembne karakteristike so tudi nizka teža, nizka raven hrupa in manjši ali ničelni vpliv na okolje.

Odlična kombinacija popolne košnje z robotsko kosilnico Husqvarna in baterijskim trimerjem Husqvarna

Danes se je način življenja močno spremenil in ob vsakodnevnem delu v kombinaciji z drugimi obveznostnimi je težko imeti vse pod nadzorom – tudi če si to še tako želimo. Ravno zato prihaja do velikih sprememb v tehnologiji, kar lahko jasno vidimo tudi v naši panogi.

Tudi v samih pogovorih z našimi strankami, skupaj pogosto pridemo do zaključkov, da je čas najbolj dragocena valuta današnjega časa, zato je kupcem vedno bolj pomembno, da optimizirajo svoje delo, še posebno kadar gre za opravila, ki so ponavljajoča in jih je potrebno opravljati redno – na primer košnja trave, obrezovanje grmovja.

V mislih na prihodnost in naše prihodnje generacije, pa je potrebno misliti tudi na okolje. Na srečo gre optimizacija, modernizacija in digitalizacija v roko z roko z okoljsko ozaveščenostjo. Veseli smo, da gredo v smer trajnostnega razvoja tako podjetja kot tudi potrošniki.

»V ospredju naše vizije je oblikovanje zelenih kotičkov in urbanih okolij. S prehodom na tehnologije, ki omogočajo, da so naši izdelki kar se da pametni, učinkoviti in optimalni in z vlaganjem v trajnostne inovacije lahko prispevamo k pozitivnim spremembam. S celostnim pristopom razvijamo rešitve, ki so ergonomske za ljudi, ki jih uporabljajo in obenem prijazni do narave.« – zaveza podjetja Husqvarna

Robotska kosilnica Husqvarna Autmower, ki kosi na našem travniku

V letu 2021 se je jasno pokazalo, da prihaja do večjih sprememb v družbi in da ljudje vse bolj cenimo dobro uporabniško izkušnjo in predvsem svoj čas. Trendi v urejanju okolice kažejo, da bo prihodnost okolju in uporabniku prijaznejša.

Trendi v urejanju okolice

  • Robotske kosilnice
  • Akumulatorski stroji
  • Sedežne kosilnice

Robotske kosilnice, ker ko kosilnico enkrat namestite, lahko preprosto pozabite na košnjo in bo vaša zelenica vedno urejena. Akumulatorski stroji, ker lahko z njimi delate brez kakršnegakoli predznanja o vrtnih strojih in mašinah. Brez kompliciranja – samo pritisneš na gumb in delaš. Poleg tega so zmogljivi, lahki in tihi. Traktorske kosilnice (vrtni traktorji, rider kosilnice, zero-turn kosilnice), ker lahko udobno in v krajšem času pokosite večje površine. Poleg tega pa lahko z izbiro različnih načinov košnje in priključkov za praktično vsa opravila, od košnje do čiščenje snega, uporabite svojo sedežno kosilnico preko celega leta.

Vsem je skupna odlična uporabniška izkušnja in čas, ki ga uporabnik prihrani.

Robotske kosilnice Husqvarna

Nimate časa za košnjo trave? Ste cel teden čakali na vikend, da boste lahko v miru pokosili vašo zelenico, sedaj pa dežuje? Bi radi imeli lepo zeleno in vedno ravno prav pokošeno trato, pa vaše želje presegajo vaše zmogljivosti in razpoložljivost?

Rešitev je avtonomna košnja, ki jo brez vaše prisotnosti odlično opravi robotska kosilnica Husqvarna.

Medtem ko robotska kosilnica kosi, lahko vi počnete kaj drugega

Zaradi vse hitrejšega tempa življenja in dnevnih službenih obveznosti so tehnološke inovacije postale dobrodošle tudi pri domačih opravilih. V zasebnem življenju in domačih okoljih lahko opazimo vse več avtomatizacije in digitalizacije.

Čeprav so robotske kosilnice na trgu prisotne že več deset let, so postale vse bolj priljubljeni vrtni pripomoček šele zadnjih nekaj let. V začetkih robotske košnje je bilo veliko dvomljivcev, ki niso verjeli v učinkovitost robotske košnje, sedaj pa se je mišljenje spremenilo.

Vse več slovenskih domačih zelenic avtomatsko kosijo robotske kosilnice in trend še narašča. Robotska košnja preprosto deluje.

Robotska kosilnica bo opravila svoje delo v vseh vremenskih pogojih. Dežuje? Ni problema. Vašo kosilnico lahko iz udobja vašega doma opazujete na delu. Nič več vam ni potrebno žrtvovati lepe sončne dni za košnjo trave. Raje pojdite na izlet z družino ali pa si preprosto privoščite počitek.

Robotska kosilnica ponoči
Robotska kosilnica svoje delo opravlja tiho, zato lahko kosi tudi ko vi spite

Ne le da bo kosilnica opravila tisto košnjo namesto vas, robotska kosilnica bo poskrbela, da bo vaša zelenica vedno enakomerno pokošena. Čas košnje robotska kosilnica sproti prilagaja glede na rast trave in višino travnatih bilk. V primeru, da se opravljate na pot, lahko kosilnico ročno ugasnete ali nastavite čas, ko želite, da se košnja nadaljuje. Vse nastavitve lahko opravite na daljavo preko mobilne aplikacije.

Tako malo dela, za tako čudovite rezultate.

Vsak, ki je že kdaj skrbel za zelenico ve, koliko predanosti, konsistentnosti in dela je potrebnega za nego lepe trate. Sedaj imate lahko vse – prosti čas in najlepšo zelenico. Izberite kakovostno robotsko kosilnico Husqvarna in zelo hitro boste ugotovili, da je bila robotska kosilnica najboljša investicija vašega življenja.

Izkušnja uporabnika z robotsko kosilnico Husqvarna Automower

»Nikoli mi ni bilo težko kositi. Je pa res, da čez teden delamo, čez vikend, ko je lepo vreme, bi pa kam šli in potem spet ne veš ali bi raje kosil ali bi spet pustil. Potem pada še dež kakšen vikend in nato imamo na dvorišču hitro previsoko travo. Potem pa mučim tisto navadno vrtno kosilnico po travniku, da še tisto vse zablokira. No evo, potem me je žena prepričala za robotsko kosilnico, da se ne prepirava vedno glede neurejene zelenice. To je to. Trava je skos tipi topi. Sploh ne vem, da trava raste, ker je vedno popolna. Super je.« – Robert P., lastnik robotske kosilnice

Več o robotskih kosilnicah, robotskemu sistemu košnje in montaži robotske kosilnice si lahko preberete:

Akumulatorski stroji Husqvarna

Niste posebej vešči v upravljanju orodja in strojev? Morda potrebujete bolj praktične in predvsem lažje stroje za urejanje vaše zelenice ali grmovja? Vas moti dim, ki ga spuščajo bencinski stroji? Bi radi delo opravili s strojem, ki ni tako glasen?

Razvoj vrtnih orodij gre nedvomno v smer brez kablov, brez bencina, brez emisij – v produkte, ki so uporabniku prijazni in imajo v prvi vrsti v mislih uporabnika in okolje.

Akumulatorski stroji Husqvarna so vodilni na trgu po svoji zmogljivosti, učinkovitosti in fleksibilnosti. Navdušujejo tako domače kot tudi profesionalne uporabnike.

Trend kaže, da bodo akumulatorski proizvodi v nekaj desetih letih nadomestili bencinske. V lanskem letu se je to že zgodilo za obrezovalnike žive meje, zelo priljubljeni so tudi akumulatorski pihalci listja. Preprosto imajo akumulatorske različice nekaterih vrtnih strojev preveč prednosti, da bi še razmišljali o bencinskih.

Test nahrbtnega akumulatorskega pihalca listja Husqvarna 340iBT
Pametno in enostavno upravljanje preko interaktivne tipkovnice

Prednosti akumulatorskih strojev

Enostavni za uporabo
Polna baterija, klik na gumb in lahko pričnete z delom. Tako enostavno je. Vsak produkt iz akumulatorske serije Husqvarna je lahek in zasnovan tako, da zagotavlja večje udobje in produktivnost. 

Visoka zmogljivost
Bencinska zmogljivost z baterijskim pogonom. Akumulatorski stroji Husqvarna nudijo zmogljivost bencinskih strojev a brez škodljivih emisij in uporabe goriva. Brezkrtačni elektromotorji zagotavljajo velik in konstanten navor že pri nizkih vrtljajih, kar je dovolj za najzahtevnejše naloge.

Brez hrupa
Tih motor zagotavlja prijetno delovno okolje in ne moti okolice. Nivo hrupa akumulatorskih strojev Husqvarna je nižja do 13 dB(A) v primerjavi z bencinskimi stroji.

Zaradi nizke teže akumulatorskega višinskega obrezovalca je opravljanje težjih opravil veliko lažje

Minimalno vzdrževanje
Ker akumulatorske stroje poganja akumulator imajo stroji veliko manj mehanike in delov, ki jih imajo bencinski stroji. Manj kompleksni stroj pa pomeni manj vzdrževalnih del in tudi manj možnosti, da se karkoli pokvari.

Udobni za uporabo
Nizek nivo hrupa in nizek nivo tresljajev pomeni, da je rokovanje z akumulatorskimi stroji udobnejše, enostavnejše in tudi varnejše.

Akumulatorska žaga je izjemo uporabna pri obrezovanju vej na višini

Okolju prijazni
Paleta akumulatorskih strojev Husqvarna za manjši ogljični odtis in hrup. Brez škodljivih emisij in brez uporabe goriva so akumulatorski vrtni stroji okolju prijaznejši. Če se akumulator polni z obnovljivim virom energije, so emisije ogljikovega dioksida skoraj nične.

En akumulatorski sistem
Akumulatorski sistem Husqvarna ima širok obseg možnosti uporabe. Vsi akumulatorji Husqvarna so kompatibilni z vsemi akumulatorskimi stroji, kar še dodatno olajšajo delo. Enostavno zamenjajte akumulator med različnimi stroji – trimerjem, pihalnikom, žago ali škarjami za živo mejo in nadaljujte z delom. Zaradi zasnove ohišja akumulatorskih strojev Husqvarna, se lahko akumulator v stroj vstavi samo na pravilni način. Nemogoče je, da bi akumulator v izbrani stroj vstavili napačno.

Prestavljanje akumulatorjev Husqvarna je povsem preprosto

Več o prednostih akumulatorskih strojev Husqvarna in dosedanjih izkušnjah naših strank, si lahko preberete v objavi Prednosti akumulatorskih vrtnih strojev Husqvarna.

Sedežne kosilnice

Imate večje travnate površine, ki vam za košnjo z vrtno kosilnico preprosto vzamejo preveč časa? Bi radi vašo zelenico pokosili v udobju sedežne kosilnice? Potrebujete poleg funkcije košnje še kakšen priključek za vrtni traktor, ki vam bo pomagal pri različnih opravilih skozi celo leto?

Vse več lastnikov večjih ali manjših zelenic se odloča za uporabniku prijaznejšo košnjo trave. Veliko uporabnikov navadnih vrtnih kosilnic se je v zadnjem letu prestavilo na avtomatsko košnjo z robotsko kosilnico ali pa na sedežno košnjo z vrtnimi traktorji ali rider sedežno kosilnico.

Široka ponudba vrtnih traktorjev, rider kosilnic in zero turn kosilnic Husqvarna, Honda in Cub Cadet

Trend kaže, da Slovenci vse bolj cenimo svoj čas in da od svojih strojev zahtevamo več uporabnosti in učinkovitosti. V primeru, da preklopite na robotsko kosilnico, ste več ali manj zaključili s košnjo trave, v kolikor ste preklopili na vrtni traktor ali rider kosilnico, pa lahko od svoje sedežne kosilnice pričakujete več kot le košnjo trave.

Hitrejša in učinkovitejša košnja trave na večjih površinah

S sedežno kosilnico izberete udobje pri delu. Z rider kosilnicami lahko dosežete še tako nedostopna mesta, zato lahko kosite na ozkih površinah, strmih pobočjih in na vseh vrstah terena. Poleg tega pa lahko izbirate med različnimi načini košnje. Vrtni traktorji so malce manj okretni, oboji pa so izjemno uporabni zaradi svoje široke palete priključkov.

Zero-Turn kosilnica Cub Cadet omogoča največ manevriranja v primerjavi z vrtnim traktorjem ali rider kosilnico
Zmogljivi vrtni traktorji Honda
Rider kosilnice Husqvarna in priključki

Uporabnost preko celega leta

Sedežne kosilnice so idealne za učinkovito nego večjih površin trate in za različna druga opravila. Na vašo sedežno kosilnico lahko priklopite prikolico, trosilnik, frezo za sneg ali pa kateri drugi priključek, ki bo povečal vsestranskost vašega vrtnega traktorja ali rider kosilnice.

Rider kosilnica Husqvarna R 214C s priključkom pobiralec trave
Rider kosilnica Husqvarna je učinkovita v zimskem času s priključkom snežna deska

Za več informacij ali dodatno pomoč nam pišite na splet@tms-brezice.si ali pa kar v komentar spodaj in z odgovorom pomagamo še komu.

Spremljate nas na družbenih omrežjih facebookinstagram in youtube.
Veseli bomo tudi vaše ocene na Google, saj nam s tem pomagate, da smo vidnejši na spletu 🧡

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.