Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Filter products

Razvrsti

Motorne kose so nepogrešljivo orodje za vzdrževanje zelenih površin. Gre za ročno napravo, ki je opremljena z močnim motorjem in vrtljivim rezilom, namenjenim košnji in obrezovanju trave, plevela ter grmovnic. Obstajajo različne vrste motornih kos, ki se razlikujejo po moči motorja, vrsti pogona in drugih specifikacijah.

Osnovne značilnosti, ki jih morate upoštevati pri izbiri motorne kosilnice, vključujejo:

Moč motorja: Moč motorja je ključna pri določanju, kako učinkovito bo kosilnica kosila travo ali obrezala grmovnice. Večja moč omogoča hitrejše in boljše rezultate.

Pogon: Na voljo so bencinske in akumulatorske motorne kose.

Teža: Pomembno je, da je motorna kosilnica primerna za vaše fizične sposobnosti. Težka kosilnica lahko povzroči utrujenost, zato je dobro izbrati model z ergonomskimi ročaji.

Motorne kose Husqvarna

Husqvarna je priznana švedska blagovna znamka, ki je že desetletja znana po visoki kakovosti svojih izdelkov za urejanje zelenih površin. Njihove motorne kose niso izjema in so postale sinonim za zanesljivost, trpežnost in odlično zmogljivost.

Zmogljivost: Motorne kose Husqvarna so opremljene z močnimi motorji, ki omogočajo hitro in učinkovito košnjo ter obrezovanje. Ne glede na to, ali se ukvarjate z manjšim vrtom ali večjim gozdom, boste našli model, ki ustreza vašim potrebam.

Trajnost: Husqvarna se ponaša s trpežnimi materiali in visoko kakovostjo izdelave. Njihove motorne kose so zasnovane tako, da zdržijo dolgo in delujejo brez težav tudi ob redni uporabi.

Raznolikost modelov: Husqvarna ponuja širok izbor motornih kos, ki se razlikujejo glede na moč, velikost rezila in druge specifikacije. To vam omogoča, da izberete pravo kosilnico za vaše potrebe.

Inovacije: Husqvarna se nenehno trudi izboljšati svoje izdelke in uvaja inovativne tehnologije, ki olajšajo uporabo motorne kose. Na primer, nekateri modeli so opremljeni z avtomatskim zagonom, ki omogoča enostavno zagon kosilnice.

Motorne kose Honda

Honda je japonski proizvajalec, ki slovi po visoki kakovosti in zanesljivosti svojih motorjev. Njihove motorne kose so prav tako cenjene zaradi svoje odlične zmogljivosti in inovativnih funkcij.

Motorji visoke kakovosti: Honda uporablja visoko kakovostne motorje, ki zagotavljajo močno in stabilno delovanje. Njihove motorne kose so znane po tem, da se zlahka vžgejo in delujejo brezhibno.

Napredne tehnologije: Honda se ponaša s številnimi naprednimi tehnologijami, ki olajšajo uporabo motorne kose. Na primer, nekateri modeli so opremljeni z varčevalnim načinom delovanja, ki zmanjšuje porabo goriva in emisije.

Ergonomska oblika: Honda daje veliko pozornosti ergonomski obliki svojih motornih kos, kar zagotavlja udobno uporabo in manj utrujenosti pri delu.

Trajnost: Kot pri vseh svojih izdelkih, tudi pri motornih kosah Honda stavi na trajnost in dolgo življenjsko dobo. Njihove kosilnice so narejene iz kakovostnih materialov, ki prenesejo različne vremenske razmere in obremenitve.

Kako izbrati pravo motorno koso

Izbira prave motorne kose je ključnega pomena za doseganje želenih rezultatov pri urejanju zelenih površin. Tu je nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri:

Ocenite velikost površine: Najprej ocenite, koliko kvadratnih metrov površine boste kosili ali obrezovali. To vam bo pomagalo določiti koliko moči in zmogljivosti potrebujete.

Upoštevajte svoje fizične sposobnosti: Če niste fizično močni, izberite lažjo in bolj okretno motorno kosilnico, ki vam bo olajšala delo. Priporočamo akumulatorsko motorno koso, ki je bistveno lažja od bencinske.

Poglejte inovacije: Preverite kakšne inovativne funkcije ponujajo razmični modeli motornih kos, ki bi vam olajšale uporabo, kot so avtomatski zagon ali varčevalni način delovanja.

Preverite garancijo in servis: Preverite, kakšno garancijo ponuja proizvajalec in ali imate možnost servisa in vzdrževanja v vašem območju.

Katere motorne kose so na voljo?

Akumulatorske motorne kose: Akumulatorske motorne kose so okolju prijazna alternativa, saj delujejo na baterijo, kar zmanjšuje izpuste in hrup. Primerne so občutljiva okolja, saj ne proizvajajo izpušnih plinov in so zelo tihi. Prav tako so lažje so za uporabo in vzdrževanje. Nadvse primerne so tudi za začetnike, ki niso tako izkušeni.

Bencinske motorne kose: Bencinske motorne kose so znane po svoji moči in vzdržljivosti. Delujejo na bencin in so idealne za večje površine ter zahtevne naloge. Imajo visoko zmogljivost in kapaciteto rezervoarja goriva, kar omogoča daljše obdobje dela brez potrebe po ponovnem polnjenju. So težje od akumulatorskih kos, zato zahtevajo več fizične moči.

Nahrbtne motorne kose: Nahrbtne motorne kose so posebej zasnovane za večjo okretnost in dostopnost do težje dostopnih mest. Motor in rezilo nosite na hrbtu, kar omogoča enostavno gibanje in uporabo na terenih s številnimi ovirami.

Gozdarski obrezovalniki: Gozdarski obrezovalniki so specializirana orodja za delo v gozdu. Uporabljajo se za odstranjevanje nizkih vej, grmovja in oblikovanje dreves. So zelo močni in vzdržljivi, kar omogoča varno in natančno delo v gozdnem okolju.

Profesionalne motorne kose: Profesionalne motorne kose so oblikovane za zahtevno uporabo in dolgotrajno delo. Namenske so poklicnim vrtnarjem, gozdarjem in drugim strokovnjakom, ki potrebujejo najboljše orodje za svoje naloge. Te kosilnice so zmogljive, vzdržljive in opremljene s številnimi naprednimi funkcijami, kot so avtomatski zagon, natančen nadzor hitrosti in ergonomska oblika, ki omogoča udobno delo tudi pri dolgotrajni uporabi.

Najboljše motorne kose

Motorne kose Husqvarna in Honda predstavljajo odlično izbiro za vse, ki želijo učinkovito urejati svoje zelene površine. Obe blagovni znamki sta znani po visoki kakovosti, zanesljivosti in inovativnih funkcijah, ki olajšajo delo. Pri izbiri prave motorne kosilnice je pomembno upoštevati svoje potrebe, velikost površine, teren in druge specifikacije, ki vam bodo pomagale doseči želene rezultate.

Ne glede na to, ali ste profesionalni vrtnar, ki se ukvarja z urejanjem večjih površin, ali pa le skrbite za svoj vrt doma, boste s pravilno izbrano motorno kosilnico hitro in enostavno dosegli želeni videz. Pri nas vam ponujamo širok izbor motornih kos, ki vam bodo pomagale pri vsakem izzivu na poti do urejenega in privlačnega zunanjega prostora.

Dodatna oprema za motorne kose

Dodatna oprema za motorne kose in ustrezna zaščitna oprema so ključnega pomena, saj vam omogočajo boljšo učinkovitost in varnost pri uporabi orodja.

Oprtniki za kose: Oprtniki za kose omogočajo enakomerno porazdelitev teže motorne kosilnice, kar zmanjšuje obremenitev vaših rok in hrbta med delom. To vam omogoča bolj udobno in daljše delo.

Ščitniki za kose: Ščitniki za kose so namenjeni zaščiti uporabnika pred kamenčki, drobirjem in drugimi trdimi predmeti, ki jih lahko kosilnica vrže med delom. Zagotavljajo dodatno varnost med košnjo.

Kosilne nitke in glave: Kosilne nitke (laks) in kosilne glave so pomembni nadomestni deli optimalno delovanje motorne kose.

Olje za mešanico: Če uporabljate bencinsko motorno kosilnico, potrebujete tudi olje za mešanico goriva, da zagotovite pravilno delovanje motorja. Upoštevajte navodila proizvajalca za pravilno razmerje mešanice.

Zaščitna oprema in oblačila

Zaščitna očala: Zaščitna očala ščitijo vaše oči pred trdimi delci in drobci, ki se lahko sprostijo med košnjo.

Glušniki: Glušniki zmanjšujejo hrup motorne kosilnice, kar ščiti vaš sluh pred poškodbami.

Zaščitne rokavice: Zaščitne rokavice ščitijo vaše roke in omogočajo boljši oprijem na ročaju motorne kosilnice.

Oblačila za košnjo: Nosite primerna oblačila, da zaščitite svoje telo pred morebitnimi poškodbami med delom. Na voljo so oblačila z košnjo.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.

NAGRADNA IGRA

Brezplačna robotska kosilnica

TMS BREŽICE VRAČA KUPNINO!

Kupite robotsko kosilnico Husqvarna Automower med 20. marcem in 30. junijem 2024 in morda bo ravno vaša robotska kosilnica za vas popolnoma brezplačne!