Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Filter products

Razvrsti

Kosilnice na nitko, pogosto imenovane tudi trimerji ali nitkarice, so vrtna orodja, ki se uporabljajo za košnjo trave in plevela na težje dostopnih mestih. Glavna prednost kosilnic na nitko je torej njihova sposobnost košnje na mestih, kjer druge kosilnice ne morejo, na primer ob robovih travnikov, med drevesi ali okoli ovir.

Akumulatorske kosilnice na nitko

Če želite kositi z minimalnim hrupom, vam priporočamo, da razmislite o uporabi baterijskega trimerja. Husqvarna ponuja akumulatorske kosilnice na nitko, ki so tihi, lahki in enostavni za uporabo. Prav tako so trimerji ergonomsko oblikovani in dobro uravnoteženi, kar omogoča udobno delo, tudi pri zahtevnih nalogah.

Bencinske kosilnice na nitko

Bencinske različice so zmogljivejše in primerne za večje površine ter profesionalno uporabo. S pametnimi funkcijami so bencinske kosilnice na nitko odlično orodje s katerimi ne boste imeli težav pri vžigu.

Kombinirane kosilnice

Vrtovi so polni različnih presenečenj in izzivov in tako kot vsak vrt ni enak, tudi vaše potrebe po orodju za nego trave niso vedno enake. Pametna izbira orodja za obrezovanje trave ključna, da boste lahko kos vsem različnim nalogam, ki jih vaš vrt zahteva. Kombinirana kosilnica na nitko je tako odličen spremljevalec skozi vse leto, saj omogoča prilagoditev glede na letni čas in specifične potrebe vašega vrta. Poleg tega lahko dodate še različne priključke, da bo vaše orodje še bolj prilagodljivo in funkcionalno. Tako boste vedno pripravljeni na različne izzive, ki jih prinaša urejanje vašega vrta.

Profesionalne kosilnice na nitko

Za tiste, ki se ukvarjajo s profesionalnim urejanjem površin, so na voljo posebej zasnovane profesionalne kosilnice na nitko, ki zagotavljajo vzdržljivost in zmogljivost tudi pri najzahtevnejših nalogah.

Bencinski ali akumulatorski trimer

Bencinske kosilnice na nitko so znane po svoji zmogljivosti in neodvisnosti od električnih virov. Nudijo večjo moč, kar je idealno za večje vrtove in zahtevnejša opravila. Tudi trajanje delovanja ni omejeno, saj lahko enostavno napolnite rezervoar z gorivom in nadaljujete z delom.

Na drugi strani so akumulatorske kosilnice na nitko vse bolj priljubljena izbira tako domačih uporabnikov, kot tudi profesionalnih vrtnarjev, saj so po zmogljivosti vse bolj primerljive z bencinskimi različicami, le da so baterijske tišje, lažje in brez neprijetnih vonjav.

Prednosti bencinskih kosilnic na nitko:

 • Večja moč: Bencinske različice so običajno zmogljivejše in se bolje spopadajo s gostejšo in višjo travo.
 • Daljše delovanje: Ni potrebe po polnjenju baterije, zato lahko delate dlje časa.
 • Hitrejša opravila: Zaradi moči motorja bencinske kosilnice se trava običajno reže hitreje, kar pripomore k hitrejšemu zaključku dela.

Slabosti bencinskih kosilnic na nitko:

 • Hrup in emisije: Bencinski motorji so običajno glasnejši in proizvajajo izpušne pline.
 • Teža: Bencinske kosilnice so običajno težje in zahtevajo več fizičnega napora pri uporabi.
 • Vzdrževanje: Potrebno je redno vzdrževanje, kot so menjave olja, čiščenje filtrov zraka in zagon motorja s primerno mešanico goriva in olja.

Prednosti akumulatorskih kosilnic na nitko:

 • Tišje delovanje: Baterijske kosilnice na nitko so tišje in proizvajajo manj hrupa, kar je prijazno do okolja in manj moteče za uporabnike.
 • Enostavno vzdrževanje: Ni potrebno skrbeti za menjavo olja ali filtriranje zraka, kar olajša vzdrževanje.
 • Manjša teža: Baterijske kosilnice so običajno lažje in bolj okretne, kar olajša manevriranje po travniku.

Slabosti akumulatorskih kosilnic na nitko:

 • Manjša moč: Baterijske kosilnice običajno niso tako močne kot bencinske, kar lahko oteži obdelavo visoke in goste trave.
 • Potreba po polnjenju: Morate skrbeti za redno polnjenje baterije, kar lahko predstavlja izziv na terenu brez električne vtičnice.
 • Cena akumulatorjev in polnilcev: Baterije in polnilci za akumulatorske žage so lahko precej dragi. Če želite imeti rezervne baterije za neprekinjeno delo, se lahko stroški hitro povečajo.

Izbira med bencinsko in akumulatorsko kosilnico na nitko bo odvisna od velikosti vašega vrta, vrste dela, ki ga nameravate opraviti, in predvsem od osebnih preferenc. Husqvarna ponuja široko paleto obeh vrst, tako da boste zagotovo našli pravo rešitev za vaše potrebe. Ne glede na izbiro vam bo kosilnica na nitko pomagala doseči odlične rezultate pri urejanju vašega vrta.

Vse za kosilnice na nitko

Poleg vrhunskih kosilnic na nitko nudimo tudi širok izbor priključkov in dodatne opreme za trimer kosilnice. Za optimalno delovanje so na voljo kakovostne kosilne nitke ali laksi in različne kosilne glave za različne potrebe. Za vzdrževanje in motor so na voljo visokokakovostna olja.

Poleg tega ponujamo še širok izbor zaščitne opreme, ki vključuje zaščitna očala, oblačila za košnjo, slušalke in druge elemente, ki zagotavljajo vašo varnost. Pri nas lahko najdete vse, kar potrebujete za učinkovito in varno delo v nepredvidljivi naravi.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.

NAGRADNA IGRA

Brezplačna robotska kosilnica

TMS BREŽICE VRAČA KUPNINO!

Kupite robotsko kosilnico Husqvarna Automower med 20. marcem in 30. junijem 2024 in morda bo ravno vaša robotska kosilnica za vas popolnoma brezplačne!