Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Intervju: Slovenci in Slovenke so začeli ceniti svoj čas in denar

Posodobljeno 7. marca 2024

Objavljamo intervju, ki ga je naša direktorica Melita naredila za revijo Živa, ki izhaja kot priloga časopisa Dolenjski list.

Intervju: Slovenci in Slovenke so začeli ceniti svoj čas in denar

Z direktorico družinskega podjetja TMS Brežice Melito Vučajnk smo se pogovarjali o poslovanju med korono, o praznovanju njihovih prvih 30 let ter o navadah Slovenk in Slovencev.

Sezona košnje in dela v naravi se začenja, za nami pa je že prvo leto življenja s korono. Kakšno je bilo to leto za vas in kakšna so pričakovanja za otvoritev sezone?

“Leto je bilo polno izzivov in prilagajanj, nam pa na srečo ni bilo potrebno zapreti poslovalnice, saj delo v naravi ni obstalo. Večjega upada tako nismo imeli – večja težava je bila dobavljivost strojev in rezervnih delov. Ta problem pa se nadaljuje tudi v novo sezono. Korona je pokazala slabosti globalizacije in posledice se bodo čutile še nekaj časa. Letos smo že zasledili novice bodo nekateri produkti na voljo v omejenih zalogah. Zato svetujemo, da v kolikor imate namen kupiti kosilnico storite to čim prej, ker bi se znalo zgoditi, da bodo zaloge pošle in bo čakalna doba tudi po leto dni. Razen tega, pa skušamo ostati optimistični in vsaj na ta način proslaviti 30 let našega obstoja.”

Čestitke za 30 let delovanja! Kako bi na kratko zaokrožili ste jih preživeli in še pomembneje, kako boste praznovali?

“Najlepša hvala! V 30. letih smo dali res marsikaj čez in se naučili veliko lekcij. Začeli smo novembra 1990 v domači garaži, sedaj pa smo že 16 let v lastnem objektu. Lani smo se v sklopu praznovanja odločili, da je čas za prenovo naše celostne podobe in zelo smo zadovoljni, saj naš novi logotip in slogan zares izražata kdo in kaj smo. Izkušnje so pokazale, da je prednost v storitvi. Ni samo prodan stroj, je celostna podpora in trajnost prodanega stroja. Naša želja je, da že v začetku dobro svetujemo in stranki prodamo stroj, ki bo dosegel pričakovanja in bo ustrezen za predvideno delo. Prizadevamo si za kakovost in zanesljivost, zato delamo le s priznanimi blagovnimi znamkami – HusqvarnaCub Cadet in Honda. Zagotavljamo odlično servisno podporo in dostop do rezervnih in nadomestnih delov. Praznovanje obletnice pa skupaj z Dnevi odprtih vrat lani je odnesla korona. Letos držimo pesti, da bolj uradno nazdravimo na Tednu odprtih vrat.”

Dnevi odprtih vrat so pri vas že tradicija, letos napovedujete kar cel teden, nam lahko poveste kaj več?

“Res je, dnevi odprtih vrat so pri nas že tradicija in lani smo jih prvič odpovedali. Letos smo se iz preventive odločili, da raje podaljšamo v teden, da se ljudje bolj razporedijo in se izognemo zbiranju več oseb na enem mestu. Sicer je večina dogajanja na prostem, pa vendar. Teden odprtih vrat se bo zgodil takoj po velikonočnih praznikih, se pravi od torka, 6. aprila, do sobote, 10. aprila. Vsak dan med 8. in 17. uro, tudi v soboto. Namen odprtih vrat je, da otvorimo sezono in pokažemo kaj je na voljo. Imeli bomo veliko izbiro strojev za urejanje okolice, naši strokovnjaki bodo na voljo za prikaz delovanja in za vprašanja obiskovalcev, določene modele strojev bo možno tudi preizkusiti. Vabljeni!”

Po katerih strojih pa je največ povpraševanja?

“Veseli nas, da vse več ljudi posega po kakovostnih strojih, prav tako pa trendi v Sloveniji kažejo, da so Slovenci in Slovenke začeli ceniti svoj čas, denar in svojo energijo, ki jo vlagajo v delo. Želijo si stroje, na katere se lahko zanesejo in predvsem tiste, ki jim delo olajšajo. Zato so zelo priljubljene robotske kosilnice Husqvarna. Ko jo enkrat postaviš, resnično pozabiš, da je bilo kdaj potrebno kositi, saj robotska kosilnica vseskozi ohranja željeno višino trave. Prav tako so pričakovanja nedvomno presegli baterijski stroji Husqvarna. Stranke so zelo zadovoljne, kljub začetnemu skepticizmu. Baterijski stroji so zmogljivi in hkrati enostavni za uporabo, lažji, tišji in tudi bolj čisti, ker ne potrebujejo goriva. Zelo primerni za domače uporabnike, ki stroj potrebujejo občasno in je super, da ni delo z njim muka. Samo pritisneš na gumb in delaš. Več povpraševanja je tudi po vrtnih traktorjih in rider kosilnicah.”

Še zaključne misli?

“Mislim, da nas je epidemija vse precej presenetila. Veliko je negotovosti in si je kar malo težko predstavljati, da se bo kdaj končalo. Vseeno pa želim, da bi ohranili dobre odnose in bili bolj razumevajoči in potrpežljivi. Razen tega, pa vas še enkrat lepo vabim na teden odprtih vrat. V kolikor pa se razmere spremenijo in nas ne bi mogli obiskati fizično, nas lahko najdete na spletni trgovini www.tms-brezice.si.”

Intervju s TMS Brežice v reviji Živa, Dolenjski list

Intervju je bil objavljen v reviji Živa, številka 3, leto 20, marec 2021.

OPOMBA: Prispevek je bil objavljen preden so napovedali zaprtje države od 1. do vključno 11. aprila. Teden odprtih vrat zato prestavljamo in jih bomo izvedli med 12. in 17. aprilom, vsak dan od 7. do 17. ure. Hkrati obveščamo, da naša trgovina in servis normalno obratujeta tudi med 1. in 11. aprilom, saj naše storitve spadajo pod izjeme. Vsekakor pa ob upoštevanju predpisanih higienskih navodil.

Za več informacij ali dodatno pomoč nam pišite na splet@tms-brezice.si ali pa kar v komentar spodaj in z odgovorom pomagamo še komu.

Spremljate nas na družbenih omrežjih facebookinstagram in youtube.
Veseli bomo tudi vaše ocene na Google, saj nam s tem pomagate, da smo vidnejši na spletu 🧡

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.