Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Prikaz vseh 28 rezultatov

Vrtni traktorji so idealni za udobno košnjo večjih površin, zaradi široke ponudbe priključkov za vrtne traktorje in pestre izbire sistemov košnje pa postanejo traktorji vsestranski stroji, ki vam olajšajo delo na vrtu skozi vse leto. Za košnjo velike površine z visoko travo je najbolj primeren vrtni traktor s stranskim izmetom. V kolikor želite čisto travnato površino pa izberite vrtni traktor z integriranim zbiralnikom oz. košaro. Pogosto košene travnate površine lahko gnojite na naraven način s pomočjo funkcije mulčanja.

Vrtni traktorji za košnjo večjih površin

Vrtni traktor je hiter in zmogljiv pomočnik pri zunanjih opravilih, z katerim boste zelenico pokosili v krajšem času, z manj napora in brez bolečin v križu. O nakupu traktorske kosilnice razmišljajo tisti, ki imajo vsaj 1.500 m² zelenih površin in tudi nekateri z manj. Vrtni traktorji vam omogočajo, da lahko v eni uri pokosite tudi do 6.000 m².

Zakaj in kdaj kupiti vrtni traktor?

Vrtni traktor je pri košnji 2 do 3-krat hitrejši od potisnih kosilnic, zaradi česar so idealna izbira za tiste, ki imate več zelenice in vam košnja s potisno kosilnico vzame veliko časa in energije. Širina kosišča je odvisna od posameznega modela, višino rezila je mogoče poljubno nastaviti vašim željam. Izberete lahko kosilnico s stranskim izmetom, v kolikor ne želite grabljati ali pobirati trave, pa se odločite za kosilnico z zbirno košaro. V tej kategoriji so kosilnice s košarami z različnimi velikostmi, vse pa so zasnovane po svojem maksimumu, da jo praznite čim manjkrat.

Večina vrtnih traktorjev je poleg sistema za košnjo opremljenih še s sistemom za mulčenje, kar pomeni, da pokošeno travo sesekljajo v manjše koščke in jo uporabijo za gnojilo vaše zelenice. Z različnimi priključki za vrtne traktorje jih je mogoče spremeniti v stroje za druga opravila v različnih letnih časih, na primer pometač ali čistilec snega. Zaradi neprekosljive zmogljivosti in enostavne prilagoditve bo traktorska kosilnica vaš vsestranski partner pri zunanjih opravilih. Zaradi manj časa, ki vam ga bo vzela košnja, boste lahko kosili večkrat in s tem izboljšali izgled vaše zelenice.

Udobna vožnja, opremljenost s tehnologijo in dodatki bodo poskrbeli, da bo košnja opravilo, katerega boste opravljali z veseljem in brez nepotrebnih bolečin v hrbtu ali križu. Tudi če je površina vaše zelenice neenakomerna, obstaja rešitev – vrtni traktor za strme terene oz. vrtni traktor 4×4. Vrtni traktorji 4×4 z zmogljivejšimi motorji in pogonom so primerni za površine z naklonom, še posebej vinograde, sadovnjake ali travnike. Čeprav traktorska kosilnica ob nakupu morda predstavlja nekoliko večjo investicijo, se to izravna z njeno daljšo življenjsko dobo.

Kakšna je razlika med rider in traktorsko kosilnico?

Najbolj opazna razlika je v položaju rezila – vrtni traktorji imajo rezilo nameščeno v sredini vozila, rider kosilnice pa imajo rezilo spredaj. Ker vrtni traktor med košnjo travo najprej povozi, dosega boljši rezultat vendar ni tako okreten, kosilna enota spredaj pa rider sedežno kosilnico naredi okretnejšo. Za razliko od rider kosilnice traktorska kosilnica torej nima ničelnega obračalnega kroga, kar pomeni, da boste z vrtnim traktorjem nekoliko težje kosili travo okrog dreves, gredic in drugih ovir. Čeprav tudi rider kosilnice omogočajo košnjo na neenakomernem terenu z nakloni, pa so vrtni traktorji za strme terene z močnim motorjem in pogonom na vsa štiri kolesa zanesljivejše in bolj varne za košnjo po neenakomernem terenu. Tako z vrtnimi traktorji in rider kosilnicami pa imate na voljo spekter priključkov, kar bo naredilo vaš stroj vsestranski in uporaben skozi celo leto.

Kakšne so razlike med posameznimi blagovnimi znamkami?

Cub Cadet je ameriška znamka strojev za zunanjo rabo, znana po moči in preciznosti. Cub Cadet vrtni traktorji so oblikovani za učinkovitost, trajnost in praktičnost. Za moč med košnjo poskrbijo njihovi Cub Cadet motorji, nekateri modeli pa imajo vgrajeni Kawasaki motor.

Cub Cadet ima v ponudbi modele vrtnih traktorjev s stranskim izmetom ali zbiranjem v košu za travo. Imajo večstopenjski ročni ali hidrostatični menjalnik, so zaščiteni pred korozijo in jih je mogoče nadgraditi z dodatno opremo. Poskrbljeno je tudi za udobje – z ergonomskim sedežem, volanom z varnim oprijemom ter sprednjimi žarometi.

Husqvarna vrtni traktor je vsestranski stroj, ki ga je enostavno voziti in upravljati, ustvarjen pa je zato, da traja. Husqvarna vrtni traktorji se v večini krmilijo preko pedalnega hidrostatičnega menjalnika, moč in vzdržljivost jim dajejo Briggs&Stratton, Kawasaki ali Loncin motorji. Na voljo so modeli s stranskim izmetom in zbiranjem v košaro, s priključki pa jih lahko uporabljate za različna opravila skozi celo leto. Za udobje je poskrbljeno s visokim naslonjalom sedeža, naslonjali za roke, ročicami za nastavitev višine vožnje, mehkim volanom, uporabno elektroniko (števec delovnih ur, tempomat, opozorilo za servis) ter priključkom za vrtno cev, s katero se kosišče očisti samo.

Honda vrtni traktorji so idealni za košnjo večjih površin, saj jih poganja zanesljiv in trpežen Hondin motor z električnim zaganjačem. Omogočajo več načinov košnje ter spremenljiv način mulčenja. Zaradi hidrostatičnega pogona boste kosili v svojem tempu, rezila pa se bodo vrtela s konstantno hitrostjo. V naši ponudbi je model s Optiflow sistemom zbiranja trave in listja v košaro, kar izboljša zbiranje trave. Cela paleta udobnih funkcij, kot so intuitivne stopalke, nastavljiv sedež z visokim hrbtom, inteligentnim nadzornim sistemom, LED ekranom in LED žarometi pa bodo naredili košnjo užitek.

Zakaj vrtni traktor kupiti pri nas?

V naši ponudbi najdete priznane znamke in proizvajalce vrtnih traktorjev Husqvarna, Cub Cadet in Honda. Nudimo vam vrtne traktorje z različnih cenovnih razredov, od tistih z osnovno opremo do vrhunskih strojev, ki bodo nepogrešljiv pomočnik pri zunanjih opravilih skozi celo leto. Vsi vrtni traktorji so že sestavljeni in nastavljeni, za uporabo potrebujejo le še olje in gorivo. Ob nakupu prejmete garancijo v katero je vključena vsa podpora ter brezplačni prvi servis z namestitvijo in preizkusom.

Za vrtne traktorje kupljene pri nas vam nudimo tudi kakovosten, hiter in zanesljiv servis, kjer uporabljamo le originalne rezervne dele in originalni potrošni material. Nadomestne dele lahko naročite tudi preko obrazca.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.