Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Izberite popolno vrtno kosilnico, ki ohranja dobro kondicijo vaše trate in ustreza vašim željam košnje. Naj bo bencinska, baterijska, električna, samohodna, potisna, s košaro ali s stranskim izmetom vrtna kosilnica, v naši ponudbi izberite zanesljiv stroj, ki vam bo odlično služil več let.

Večja kot je travnata površina, bolj vam bo prišla prav samohodna kosilnica s širokim kosiščem. Če ima vaša trata več ovir je bolj primerna manjša kosilnica z variabilno hitrostjo pogona. Za zagon brez napora in tišje delo poglejte ponudbo vse bolj popularnih baterijskih oz. akumulatorskih kosilnic.

Če imate radi čisto travnato površino po košnji priporočamo kosilnico s košem za pobiranje, sicer pa kosilnico s funkcijo mulčenja, ki zagotavlja bujnejšo trato, ki ne potrebuje gnojenja, če kosite dovolj pogosto. Modeli kosilnic z vsekolesnim (4×4) pogonom so kos najzahtevnejšim vrtovom in košnji na strmih pobočjih. Profesionalne kosilnice zasnovane za zahtevno profesionalno zagotavljajo vrhunsko zmogljivost, odlično ergonomijo in udobje za dolgotrajno delo.

Poskrbite tudi za redno vzdrževanje vaše vrtne kosilnice, da bo njeno delovanje optimalno in življenjska doba čim daljša. Izberite kakovostna in originalna olja za 4-taktne motorje vrtnih kosilnic in original dodatno opremo kot so noži za vrtne kosilnice in kompleti za mulčenje. Vse ostale nadomestne dele lahko naročite preko obrazca za naročilo nadomestnih delov.

Med delom pa ne pozabite tudi nase. Z delovnimi oblačili Husqvarna zaščitite tudi sebe. V ponudbi imamo oblačila za košnjo, odsevna oblačila za delo v dežju, delovne čevlje, glušnike in zaščitna očala. Naj bo delo na vrtu varno in udobno.

Vrtne kosilnice za prvovrstne rezultate košnje

Vrtna kosilnica je nepogrešljiv pripomoček vsake hiše z zelenico. Primerne so za manjše in srednje velike površine, v odvisnosti od te pa je smiselno razmisliti, kakšen pogon in moč motorja potrebujete, iz kakšnega materiala naj bo rezilo ter kakšen način košenja vam ustreza. Za manjše zelenice so primerne ročne, električne in akumulatorske vrtne kosilnice, medtem ko je za večje površine boljša izbira bencinska vrtna kosilnica, po možnosti s samohodnim mehanizmom.

Pri vrtni kosilnici je pomembno tudi, kakšen je način zbiranja trave. Na voljo so kosilnice z zbiranjem v košaro, pri čemer je ključna predvsem velikost košare, da jo je med košnjo potrebno prazniti le enkrat oziroma manjkrat ali pa boste izbrali stranski izmet in pustili travo, da se posuši. Veliko kosilnic že ima tudi način mulčenja, kar je odlična zadeva, če želite polepšati izgled vaše zelenice. Sistem mulčenja namreč pomeni, da se pokošena trava seseklja na manjše koščke, ki delujejo kot gnojilo, kar bistveno pripomore k bujnosti vaše trate. Pri košenju večjih površin je pomembno tudi udobje. Večina Husqvarninih sodobnih vrtnih kosilnic že ima nastavljivo višino ročaja, opremljenega z ergonomskimi držali z dušenjem tresljajev. Vrtne kosilnice za domačo uporabo so tudi praktične, zaradi svoje velikosti jih boste brez težav pospravili v garažo ali vrtno lopo.

Akumulatorske vrtne kosilnice

Že ime pove, da akumulatorske vrtne kosilnice delujejo s pomočjo baterije, ki omogoča do 30 minut košnje oziroma še več. Zmogljivost košnje je odvisna od moči baterije, saj je na voljo več različnih baterij, zmogljivost pa je odvisna tudi od terena, ki ga kosite. Bolj kot je teren težak, več energije kosilnica porablja in se zato hitreje prazni. Sicer pa imate že v začetku na voljo akumulatorske kosilnice, ki so primerne za košnjo različnih travnatih površin. Na voljo so potisne ali samohodne akumulatorske kosilnice.

Baterijske vrtne kosilnice imajo kar nekaj prednosti: v primerjavi z bencinskimi kosilnicami so tišje, v primerjavi z električnimi kosilnicami pa nimajo nepotrebnega električnega kabla, tako da jih lahko uporabljate na večjih površinah in tudi tam, kjer v bližini ni vtičnice. Njihova največja omejitev je baterija, ki jo morate napolniti, ko se izprazni. Akumulatorske vrtne kosilnice Husqvarna se napolnijo v pol ure (ponovno odvisno od baterije ter odvisno od polnilca, ki ga imate), stroški obratovanja pa so manjši, saj ne potrebujete vzdrževanja, goriva in menjave olja.

Na voljo so akumulatorske vrtne kosilnice z izmetom, pobiranjem s košem ter mulčenjem. Primerne so za tiste, ki živijo v mirni soseski in ne želijo vznemirjati sosedov, za tiste, ki imajo vikende brez elektrike ali pa za tiste, ki med tednom nimajo časa in kosijo zelenico v nedeljo.

Akumulatorska kosilnica je tudi odlična izbira za ljudi, ki nimajo toliko znanja o kosilnicah in strojih, saj je delo z akumulatorsko kosilnico enostavno. Poskrbeti morate le da je baterija vaše akumulatorske kosilnice polna nato pa kosilnica deluje s preprostim pritiskom na gumb – nobenih težav s pripravo mešanice, vžigalnimi svečkami in podobno. Kosišče ob koncu košnje le očistite in baterijo ponovno napolnite.

Primerne so tudi za starejše uporabnike, ki niso več tako pri moči, saj je baterijska kosilnica lažja, prav tako pa enostavna za uporabo. No, če smo iskreni, so primerni za prav vsakega uporabnika in zadovoljnih kupcev je vse več.

Baterijski program Husqvarna je izjemno dovršen in zmogljiv zato so uporabniki zelo zadovoljni, ter svoj baterijski program še dopolnjujejo z drugimi stroji. Naj pa vas opozorimo, da se akumulatorske vrtne kosilnice (in ostali akumulatorski stroji) prodajajo brez baterije in polnilca, razen če je to izrecno napisano. Običajno je jasno napisano kadar gre za akumulatorski set, sicer pa se baterije in polnilci kupujejo posebej. To pomeni, da je prvi nakup akumulatorskega stroja dražji, saj je potrebno kupiti na primer akumulatorsko kosilnico in baterijo ter polnilec, nato pa lahko ta isti polnilec in baterijo uporabite za na primer akumulatorske škarje za živo mejo. Prav tako je na voljo več različnih baterij in polnilcev različnih zmogljivosti, zato lahko vsak posameznik glede na svoje potrebe izbere kaj mu najbolj ustreza.

Električne vrtne kosilnice

Električne vrtne kosilnice so primerne za tiste, ki imajo manjše travnate površine na dosegu z električnim kablom. V primerjavi z motornimi kosilnicami ne rabite skrbeti, da vam bo zmanjkalo goriva, edina ovira je lahko prekratek kabel ali podaljšek. So tihe in ekološke, saj za delovanje uporabljajo okolju prijaznejšo električno energijo. Zaradi tega so tudi stroški obratovanja in vzdrževanja nižji. Zaradi praktičnosti in cene so odlična izbira za tiste, ki imajo manjšo zelenico, zaradi tihega delovanja pa za tiste, ki živijo v mirnih soseskah ali kosijo med vikendi.

Kosilnice na zračni blazini

Kosilnice na zračni blazini za razliko od ostalih nimajo koles in med delovanjem lebdijo na zračni blazini, ki jo ustvarijo ventilatorske lopatice. Zaradi tega je kosilnica bolj okretna in enostavna za premikanje okrog gredic in dreves, za seboj pa ne pušča sledi, zato je videz pokošene zelenice lepši. Primerna je za ravne površine z nižjo travo, saj je zaradi lebdenja slabše vodljiva na strmem terenu, pri previsoki travi pa lahko ventilator preveč poleže travo in je ne pokosi v celoti. Kosilnica na zračni blazini je primerna za pogosto domačo uporabo in tudi za polprofesionalno uporabo.

Kosilnice za visoko travo

Trikolesne kosilnice za visoko travo so primerne za košenje večjih travnatih površin z visoko travo, kos pa so celo manjšim grmovjem ali podrasti. Samohodni način, močan motor in jekleno rezilo so kos vsem oviram. Poleg tega pa so kosilnice za visoko travo okretne in zanesljive. Tovrstne kosilnice so nepogrešljive na vikendih ali kmetijskih posestih, kjer trava raste hitreje, kot jo uspete kositi.

Bencinske vrtne kosilnice

Ko pomislite na kosilnico, vam verjetno najprej pride na pamet brnenje klasične bencinske vrtne kosilnice. Ni naključje, saj so še vedno ene izmed najbolj priljubljenih kosilnic, primerne tako za manjše kot večje travnate površine. Bencinske vrtne kosilnice so praviloma težje in hrupnejše od električnih oz. akumulatorskih, vendar pa so bolj učinkovite, saj jih ni potrebno polniti ali uporabljati električnega podaljška. Njihova uporaba je enostavna, na voljo so potisne ali samohodne bencinske kosilnice, izberete pa lahko takšno s stranskim izmetom ali košaro. Praviloma so za manjše travnate površine dovolj kosilnice z manjšo prostornino motorja, za večje površine pa boste morali razmisliti o večji prostornini in samohodnim načinom. Bencinske vrtne kosilnice z vsekolesnim AWD pogonom so primerne za košnjo težjih terenov s strminami.

Profesionalne vrtne kosilnice

Profesionalne vrtne kosilnice so namenjene profesionalnim uporabnikom, ki potrebujejo trpežno in zanesljivo kosilnico. Večinoma so to tisti, ki se s košnjo preživljajo – podjetja za vzdrževanje okolice, hotelski kompleksi, športni klubi … Odlikuje jih močan profesionalen motor, velik rezervoar za gorivo, samohodni sistem košnje s prilagoditvijo hitrosti, nastavitev višine rezila, način mulčenja, kakovostno ohišje, odporno na udarce in obrabo ter večja kolesa.

Samohodne kosilnice

Samohodne vrtne kosilnice za premikanje uporabljajo motor, ne človeške sile, kar nam prihrani veliko moči in energije. Primerne so za vse travnate površine, od manjših dvorišč do večjih zelenic, saj je zaradi samohodnega sistema košnja manj naporna in hitrejša. Posebej oblikovane samohodne kosilnice za strme terene so še močnejše in okretnejše od klasičnih, praviloma večja zadnja kolesa zagotavljajo učinkovito košnjo in varnost. Samohodne kosilnice imajo običajno prilagoditev hitrosti, rezilo se lahko namesti na več nivojev, ponujajo tudi način mulčenja in daljšo življenjsko dobo. Izberete lahko samohodno kosilnico s stranskim izmetom ali košaro. Samohodne kosilnice zahtevajo nekaj vzdrževanja, od čiščenja, menjave olja ali akumulatorja, čiščenja rezil in podobno.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.

NAGRADNA IGRA

Brezplačna robotska kosilnica

TMS BREŽICE VRAČA KUPNINO!

Kupite robotsko kosilnico Husqvarna Automower med 20. marcem in 30. junijem 2024 in morda bo ravno vaša robotska kosilnica za vas popolnoma brezplačne!