Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Filter products

Razvrsti

Na zalogi / V Akciji

Lepo zeleno dvorišče pomeni redno vzdrževanje in urejanje skozi vse leto in ena od ključnih nalog pri urejanju vrta je obrezovanje žive meje in grmovja. Pravilno obrezovanje omogoča, da vaš vrt ostane urejen, estetsko privlačen in zdrav. Da bi to dosegli, potrebujete zanesljivo orodje, kot so škarje za živo mejo.

Zakaj izbrati škarje za živo mejo Husqvarna?

Kakovostna izdelava za dolgo življenjsko dobo

Škarje za živo mejo in obrezovalniki grmovja Husqvarna so znani po svoji visoki kakovosti izdelave. Izdelani so iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in odpornost na obrabo. To pomeni, da boste z nakupom Husqvarna orodja investirali v dolgoročno rešitev za urejanje vašega vrta.

Močan motor za učinkovito delo

Husqvarna obrezovalniki grmovja so opremljeni z močnimi motorji, ki omogočajo učinkovito obrezovanje. Ne glede na to,ali imate debele veje ali drobne poganjke, bo ta obrezovalnik opravil delo brez težav.

Ergonomska zasnova za udobno delo

Pri urejanju vrta je udobje med delom ključnega pomena. Husqvarna se zaveda tega in je zasnovala svoje škarje za živo mejo tako, da omogočajo udobno in enostavno uporabo. Ergonomske ročaje boste cenili, ko boste obrezovali več ur.

Enostavna uporaba za vsakogar

Škarje za živo mejo so namenjene izkušenim vrtnarjem in tudi začetnikom. Škarje Husqvarna so enostavne za uporabo in prinašajo odlične rezultate.

Različne možnosti rezanja

Škarje za živo mejo Husqvarna ponujajo različne možnosti rezanja, kar vam omogoča prilagajanje obrezovanja glede na vrsto grmovja ali žive meje, ki jo želite oblikovati. S tem orodjem boste lahko ustvarili vrtno umetnino po svojem okusu.

Kako izbrati prave škarje za živo mejo?

Preden se odločite za nakup škarij za živo mejo ali obrezovalnika grmovja, je pomembno, da upoštevate nekaj ključnih dejavnikov:

  1. Velikost vašega vrta: Če imate majhen vrt, boste morda potrebovali manjše škarje za živo mejo. Za večje površine pa boste morda želeli razmisliti o večjem in močnejšem obrezovalniku grmovja.
  2. Vrsta rastlin: Različne vrste rastlin zahtevajo različen pristop k obrezovanju. Če imate raznoliko vrtno okolje z različnimi vrstami rastlin, bodo vam prav prišle škarje za živo mejo, ki ponujajo različne možnosti rezanja. Za visoka grmovja pa boste potrebovali teleskopske škarje za živo mejo.
  3. Vaše izkušnje: Če ste začetnik, boste morda želeli izbrati enostavno uporabne škarje za živo mejo, kot so na primer akumulatorske šarje za živo mejo, ki so preproste za uporabo in ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Bolj izkušeni vrtnarji pa se lahko odločijo za bolj specializirane modele oziroma profesionalne škarje za živo mejo.
  4. Cena in proračun: Cena je vedno pomemben dejavnik pri nakupu. Husqvarna ponuja širok izbor škarij za živo mejo in obrezovalnikov grmovja, tako da lahko najdete model, ki ustreza vašemu proračunu.
  5. Znamka in kakovost: Husqvarna je znana po svoji kakovosti in zanesljivosti. Pri izbiri škarij za živo mejo se lahko zanesete, da boste dobili visokokakovostno orodje, ki vam bo dolgo služilo.

Kako pravilno uporabljati škarje za živo mejo Husqvarna?

Da bi dosegli najboljše rezultate pri obrezovanju žive meje in grmovja, je pomembno, da pravilno uporabljate svoje Husqvarna škarje. Tu je nekaj koristnih nasvetov:

Pravilno vzdrževanje

Redno vzdrževanje vaših škarij za živo mejo je ključnega pomena. Redno preverjajte ali so rezila ostra in jih po potrebi nabrusite. V našem servisu ponujamo storitev brušenja rezil. Prav tako pazite na mazanje gibljivih delov in menjavo filtrov, če je to potrebno.

Pravilna tehnika rezanja

Pri obrezovanju žive meje se držite tehnike rezanja, ki omogoča enakomeren rez. Držite škarje v pravem kotu in se izogibajte rezanju predebelih vej naenkrat, saj lahko to povzroči poškodbo orodja.

Uporabite varnostno opremo

Pri delu z obrezovalniki grmovja je pomembno, da nosite ustrezno varnostno opremo, vključno z zaščitnimi očali, glušniki in rokavicami.

Skrb za orodje po uporabi

Po končanem delu očistite škarje za živo mejo in obrezovalnik grmovja ter jih shranite na suhem mestu. Pravilno shranjevanje bo podaljšalo življenjsko dobo vašega orodja.

Bencinske ali akumulatorske škarje za živo mejo

Moč in vzdržljivost: Bencinske škarje za živo mejo so običajno močnejše in bolj vzdržljive od akumulatorskih. To jih naredi bolj primerni za večje projekte in debelejše veje.

Okoljsko prijazna: Akumulatorske škarje za živo mejo so okolju prijaznejše, saj ne izpuščajo škodljivih emisij. Bencinske škarje so lahko vir onesnaženja in hrupa.

Teža in velikost: Akumulatorske škarje so običajno lažje in manjše, kar olajša manevriranje. Bencinske škarje so težje in zahtevajo več fizičnega napora pri dolgotrajni uporabi.

Cena in vzdrževanje: Akumulatorske škarje zahtevajo manj vzdrževanja in so cenejše pri uporabi, čeprav so nakupne cene običajno višje zaradi stroška baterij in polnilne postaje. Bencinske škarje so običajno cenejše pri nakupu, vendar zahtevajo večje dolgoročne stroške za gorivo in vzdrževanje.

Uporaba: Akumulatorske škarje so bolj primerne za domačo uporabo, manjše projekte in obrezovanje manjših vej. Bencinske škarje so bolj primerne za profesionalno rabo in večje projekte. A tudi akumulatorske škarje so vedno bolj zmogljive in vse bolj priljubljene tudi med profesionalnimi uporabniki, saj je časovno bolj obsegajoča dela lažje opravljati z lahkimi škarjam brez izpušnih plinov, ki se med delom kadijo v upravljalca.

Na koncu je izbira med akumulatorskimi in bencinskimi škarjami odvisna od vaših specifičnih potreb in želja. Akumulatorske škarje za živo mejo so odlična izbira za okolju prijazno in udobno obrezovanje na manjših območjih, medtem ko bencinske škarje za živo mejo ponujajo večjo moč in vzdržljivost za zahtevnejše projekte.

Pogosta vprašanja o obrezovalnikih grmovja Husqvarna

  1. Ali so škarje za živo mejo Husqvarna primerne za domačo uporabo? Da, škarje za živo mejo Husqvarna so odlična izbira za domače vrtnarje. Nudijo visoko kakovost, enostavno uporabo in so primerno cenovno dostopne. Za neizkušene uporabnike ali uporabnike, ki niso fizično močni, svetujemo nakup akumulatorskih škarij za živo mejo, saj so lažje in enostavne za zagon in splošno uporabo.
  2. Kako dolgo traja, da se škarje za živo mejo obrabijo? Trajanje škarij za živo mejo Husqvarna je odvisno od pogostosti uporabe in vzdrževanja. Z rednim vzdrževanjem lahko pričakujete, da bodo služile več let.
  3. Ali so škarje za živo mejo Husqvarna primerne za debele veje? Da, škarje za živo mejo Husqvarna so opremljene z močnimi motorji in rezili, ki omogočajo rezanje debelejših vej. Vendar je priporočljivo, da debele veje obrezujete z obrezovalniki grmovja.
  4. Kako pogosto naj obrezujem živo mejo? Pogostost obrezovanja žive meje je odvisna od vrste rastline, vendar je običajno priporočljivo, da to storite enkrat ali dvakrat na leto, ob upoštevanju rastne sezone.
  5. Ali Husqvarna ponuja servis in rezervne dele za svoje škarje za živo mejo? Da, Husqvarna ponuja servis in rezervne dele za svoje škarje za živo mejo. S tem zagotavljajo dolgoročno podporo za svoje izdelke.

Škarje za živo mejo so odlična izbira za vsakega vrtnega navdušenca. Njihova visoka kakovost, zmogljivost in enostavna uporaba jih postavljajo med najboljše na trgu. Ne glede na velikost vašega vrta ali vaše izkušnje v vrtnarjenju bodo škarje za živo mejo Husqvarna zagotovo izpolnile vaše potrebe in vam pomagale ustvariti čudovit vrt, ki bo navdušil vse, ki ga bodo obiskali.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.

NAGRADNA IGRA

Brezplačna robotska kosilnica

TMS BREŽICE VRAČA KUPNINO!

Kupite robotsko kosilnico Husqvarna Automower med 20. marcem in 30. junijem 2024 in morda bo ravno vaša robotska kosilnica za vas popolnoma brezplačne!