Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET: 8-17, SOB: 8-17

Filter products

Razvrsti

Maksimalen naklon v delovnem območju

Nastavitev višine košnje

Integracija v pametni dom

GPS Sledenje

Varnostne luči

Prikaz vseh 21 rezultatov

Odločite se za robotsko kosilnico Husqvarna in pozabite na košnjo. Robotska kosilnica lahko kosi noč in dan ter zagotavlja prelepo trato na vsakem vrtu, kljub slabemu vremenu, kompleksni obliki, ozkim prehodom, strminam, cvetličnim gredam in drugim oviram. Na robotsko kosilnico se lahko zanesete. Sosedje in vi jo boste komaj opazili pri vsakodnevni in skoraj neslišni rutinski košnji.

V naši ponudbi robotskih kosilnic Husqvarna boste zagotovo našli tako, ki bo najbolje ustrezala velikosti in obliki vašega vrta in vašim željam. Za košnjo na strmini preverite robotske kosilnice za strmine z vsekolesnim pogonom. Za robotske kosilnice, ki za delovanje ne potrebujejo mejne žice, preverite robotske kosilnice brez kabla. Za avtomatsko košnjo večjih javnih površin, golf igrišč in parkov pa preverite profesionalne robotske kosilnice CEORA™.

Na voljo je tudi dodatna oprema za robotske kosilnice za celostno vzdrževanje in delovanje. Vse za samostojno namestitev robotske kosilnice, nadomestna rezila ter preostala oprema.

Robotske kosilnice za vselej pokošeno trato

Robotske kosilnice so najnovejši trend na področju vzdrževanja vrtov. Marsikdo še vedno meni, da je robotska kosilnica le modna muha in ga ni čez potiskanje dobre stare kosilnice. Vendar je razvoj robotskih kosilnic v zadnjih letih tako izrazito napredoval, tako da so po opravljenem delu popolnoma konkurenčne ostalim kosilnicam. Poleg tega da vam prihranijo čas in delo, pa so zanimive še zaradi tehnološko naprednih funkcij.

Še več o prednostih robotske košnje pa si preberite v prispevku Popolnost robotske košnje.

Zakaj izbrati robotsko kosilnico?

Z robotsko kosilnico boste čas, ki bi ga porabili za košnjo trave, porabili za stvari, ki jih počnete raje, vaša zelenica pa bo vedno pokošena in urejena. Robotske kosilnice so enostavne za uporabo in zasnovane tako, da so čimbolj inteligentne in uporabniku prijazne. GPS navigacija in vgrajeni senzorji pomagajo prilagajati njeno delovanje glede na različne dejavnike, kot so rast trave, vreme in teren. Ne glede na kompleksnost vašega vrta bo z robotsko kosilnico ta vedno urejen in pokošen. Ker boste z robotsko kosilnico kosili pogosteje, bo travnih odrezkov manj, pa še te bodo delovali kot gnojilo, tako da bo zelenica hitro lepa in gosta, brez razraščanja plevela. Naše stranke pravijo, da so se s pomočjo robotske kosilnice znebile tudi mahu.

Robotske kosilnice v primerjavi s klasičnimi vrtnimi kosilnicami zavzamejo najmanj prostora in so okolju prijaznejše, saj za delovanje uporabljajo baterijo (polnilna postaja pa je vključena v vašo električni vtič) in tako ne porabljajo goriva in sproščajo emisij. Nivo hrupa pri robotskih kosilnicah je najnižji, tako da boste prej kot motor slišali rez trave. Življenjska doba baterije je odvisna od uporabe. Za primer, Husqvarna robotska kosilnica Automower® ob 6-mesečni uporabi na leto na površini 800 m² z baterijo zdrži 4 sezone.

Kako deluje robotska kosilnica?

Večina robotskih kosilnic še vedno deluje s pomočjo mejnega kabla. Mejni kabel se položi na travo s pomočjo sponk, čez nekaj dni pa ga trava preraste, tako da postane neviden. Kadar robotsko kosilnico namesti naš strokovnjak, mejno žico s pomočjo posebnega stroja položimo pod zemljo. Mejna žica je tako popolnoma nevidna in ne ovira gibanje po vaši zelenici. Kosilnica nato s pomočjo senzorjev zazna mejni kabel in se giblje znotraj tega v nepravilnih naključnih vzorcih, tako da v travi ne pušča linij ali sledi.

Husqvarna že več kot desetletje razvija robotske kosilnice in je še vedno vodilna blagovna znamka na tem področju. Husqvarna je večkrat testirala kakšna košnja je bila najbolj učinkovita in ugotovili so, da so z naključno in redno košnjo rezultati najboljši.

Ravno zato je izjemno pomembno, da izberete robotsko kosilnico, ki bo primerna za površino in kompleksnost vaše zelenice. Samo ob upoštevanju vseh pogojev boste nad robotsko košnjo navdušeni.

Robotska kosilnica prav tako za seboj ne pušča trave, pokošeno travo seseklja na majhne koščke, ki obenem gnojijo zelenico. Ko kosilnica konča z delom ali ji začne primanjkovati energije, se sama vrne na polnilno postajo s pomočjo vodilne žice. Vedno kadar se montira robotska kosilnica je potrebno območje košnje omejiti nato pa po sredini zelenice speljati še vodilno žico. Namen vodilne žice je zapeljati robotsko kosilnico v polnilno postajo vedno, ko je to potrebno (polnjenje, igra na zelenici in podobno). S pomočjo vodilne žice robotska kosilnica najde najhitrejšo pot do polnilne postaje, ne glede na to, kje se kosilnica v tistem trenutku nahaja.

Husqvarnine robotske kosilnice imajo čas košnje med 60 in 260 minutami, odvisno od modela. Preko uporabniškega vmesnika nastavite čas, dan in uro košnje ter višino, na katero jo naj pokosi. S temi navodili robotska kosilnica naslednjič sama odpravi na delo.

Kar se tiče vzdrževanja kosilnice, je pomembno, da po potrebi iz koles in pokrova odstranite travo in umazanijo ter pravočasno menjate nože. Čiščenje z visokotlačnimi čistilci ni potrebno in ni priporočljivo. Nože za kosilnico se običajno menja na mesec ali mesec in pol v sezoni. Obraba nožev je odvisna od trave in od tega, če nožki zadanejo v kakšno kamenje, veje ali druge ovire, ki se znajdejo pod kosilnico.

Več o delovanju robotske kosilnice in montaži robotske kosilnice si lahko preberete na blogu Postopek montaže robotske kosilnice.

Za koga je primerna robotska kosilnica?

To kar lahko opravi klasična vrtna kosilnica, zmore tudi robotska kosilnica. Robotske kosilnice so primerne za lastnike manjših vrtov in tudi lastnike zahtevnejših travnatih površin za zahtevne površin do 10.000 m², odvisno od modela, razgibanosti terena in zmogljivosti. Zaradi velikih koles z oprijemom je robotska kosilnica kos razgibanemu ali spolzkemu terenu, robotske kosilnice za strmine pa premagujejo tudi področja z naklonom do 70%.

Za robotsko košnjo trave bodo še posebej hvaležni alergiki, ki se med košnjo ne bodo rabili izpostavljati travi in alergenom.

Ne veste kateri model robotske kosilnice bi bil najbolj primeren za vas in vašo zelenico? Preberite si prispevek Nakup robotske kosilnice, kjer smo pripravili 10 ključnih točk, na podlagi katerih se naš strokovnjak orientira, ko vam svetuje pri izbiri najbolj optimalne robotske kosilnice glede na vaše zahteve.

Robotske kosilnice in varnost

Prvi pomislek pri varnosti je kraja robotske kosilnice. Če vas skrbi, da bo nekdo dvignil vašo kosilnico in jo odnesel na svoj vrt, je skrb čisto odveč. Robotske kosilnice so pred krajo zaščitene na več načinov. Za vsak poseg, premik ali dvig je potrebno vpisati PIN kodo, v nasprotnem primeru se oglasi res, res glasen alarm. Tudi če tatovom uspe ukrasti robotsko kosilnico, je ta neuporabna, saj je nekompatibilna z drugimi polnilnimi postajami. Prav tako se v primeru kraje kosilnica v sistemu prijavi na rdeč seznam. Nekateri modeli kosilnic so opremljeni tudi z GPS sistemom, ki je v primeru nespametne kraje uporaben, saj vam na manjše časovne zamike sporoča trenutno lokacijo robotske kosilnice. Vse večja popularnost in uporaba robotskih kosilnic pa je prispevala tudi k temu, da nekatere slovenske zavarovalnice nudijo zavarovanje za robotsko kosilnico.

Drugi pomislek pri varnosti pa je varnost same kosilnice. Čeprav ima majhno moč in je razmak med zunanjim robom ter noži večji, so rezila še vedno dovolj močna, da poškodujejo stopalo, roko ali pasji rep. Ravno zaradi tega imajo robotske kosilnice vgrajeno varnostno funkcijo, ki samodejno ustavi rezilo, če kosilnico dvignete ali prevrnete. Vseeno se naj domače živali in otroci izogibajo kosilnici, medtem ko ta opravlja svoje delo, odstranite tudi morebitna oblačila, igrače ali majhne predmete.

Vzdrževanje in servis robotskih kosilnic

Robotske kosilnice zahtevajo minimalno vzdrževanje in servisiranje. Morda bo hitreje in učinkoviteje, če za začetek kosilnico namestite skupaj s prodajalcem, ki ima izkušnje in je usposobljen, da bo robotska kosilnica najbolj učinkovita. Odvisno od uporabe, tal in trave boste nekajkrat na sezono morali menjati rezila. Običajno zdržijo 1-2 meseca ob redni uporabi na 1000 m². Za daljšo življenjsko dobo nožev priporočamo, da iz zelenice pobirate večje predmete, kot so veje, storži ali sadje in redno odstranjujete tudi morebitno kamenje. Tovrstne ovire sicer ne poškodujejo kosilnice, poškodujejo pa lahko nože, ki se ukrivijo in vplivajo na rezultat košnje. Rezila lahko brez težav zamenjate sami, hitro in enostavno z izvijačem. Kasneje boste na nekaj sezon morali menjati baterijo, za kar bomo poskrbeli tudi mi. Prav tako se lahko na nas obrnete za redno vzdrževanje in posodabljanje vaše robotske kosilnice.

(Skriti) Stroški in montaža robotskih kosilnic

Na spletu smo že nekajkrat naleteli na tako imenovane skrite stroške, ki nastanejo z nakupom robotske kosilnice Husqvarna Automower®. Stroški pravzaprav za vsakega, ki se malo bolj pozanima za nakup robotske kosilnice, niso tako skriti. Seveda pa vedno svetujemo, da se za nakup robotske kosilnice odločite pri profesionalnem in specializiranem prodajalcu, saj vam bomo mi znali najbolje svetovati katera kosilnica vam bo najbolje ustrezala ter kakšni so stroški nakupa, montaže in vzdrževanja.

Sedaj pa se kar lotimo začetnih skritih stroškov – ko se enkrat odločite za nakup robotske kosilnice vedno najprej gledate model kosilnice, ki ga boste izbrali. Cena robotske kosilnice vsebuje robotsko kosilnico in pripadajočo polnilno postajo. Seveda pa robotska kosilnica za delovanje ne more delati, če ni omejena z omejitvenim kablom. Mejni kabel NI vključen v ceno robotske kosilnice vendar pa je NUJEN ob nakupu robotske kosilnice. Zakaj omejitveni kabel ni vključen v ceno, če je nujen za delovanje? Zato, ker ima vsak kupec unikatno površino košnje, unikatno zelenico, unikatne pogoje, unikatno potrebo po porabi vodilnega kabla in to je razlog zakaj se vodilni kabel oziroma montažni komplet kupuje posebej.

Montaža robotske kosilnice Husqvarna

Montažo robotske kosilnice lahko opravite sami tako, da ob nakupu robotske kosilnice izberete tudi montažni komplet, ki vsebuje vse, kar potrebujete za uspešno samostojno namestitev.

Lahko pa se odločite za profesionalno namestitev robotske kosilnice. V TMS Brežice opravljamo profesionalno montažo robotskih kosilnic Husqvarna Automower s strojnim polaganjem najmočnejšega omejitvenega kabla v zemljo. Montažo računamo po dejanski porabi. Montaža je opravljena korektno, kot da bi delali za lasten travnik.

Cena profesionalne montaže robotske kosilnice:

  • 0,60 €/m mejni kabel
  • 1,2 €/m montaža oz. delo
  • 2,4 €/kom sponka
  • 2,4 €/kom konektor
  • 0,20 €/kom kavelj
  • 50 € priklop polnilne postaje

Za montažo izven brežiške občine se zaračuna tudi kilometrina.

50% popust za montažo robotske kosilnice kupljene pri nas!

Za montažo naše robotske kosilnice vam priznamo 50% popust na storitev oziroma delo. Tako boste namesto 1,2 € na tekoči meter, plačali samo 0,6 €, kar se ob seštevku precej pozna. Prav tako našim kupcem polnilno postajo namestimo BREZPLAČNO.

To so stroški, ki nastanejo ob nakupu robotske kosilnice, sicer pa so stroški vzdrževanja, kot smo zapisali že zgoraj, majhni. Kosilnico poganja baterija zato zanjo ne potrebujete potrošnega materiala kot so goriva, svečke in podobno. Načeloma je potrebno redno menjati le nožke, te lahko sami enostavno zamenjate. Energija, ki jo letno porabite za polnjenje pa znaša med 15 in 50 EUR. Odvisno od velikosti travnate površine. Življenjska doba baterije je odvisna od delovne površine in nastavljenih časov delovanja. Običajno zdrži med 2 do 4 sezone. Svetujemo pa, da za kar najdaljšo življenjsko dobo vašo robotsko kosilnico enkrat letno pripeljete na redni letni servis. Tako lahko tudi redno preverimo, če je prišlo do kakšne nadgradnje sistemske opremo in vašo kosilnico posodobimo.

Nekaj o vzdrževanju in stroških lahko najdete v zadnjem delu prispevka Postopek montaže robotske kosilnice.

Husqvarna robotske kosilnice

Husqvarna je prvo robotsko kosilnico predstavila že pred 25 leti in od takrat ostaja vodilna znamka na področju robotske košnje trave. Husqvarna danes ponuja veliko različnih modelov dovršenih robotskih kosilnic za najrazličnejše potrebe, pa naj bo to domača ali pa profesionalna uporaba.

Njihova inovacija so robotske kosilnice ki lahko brez težav kosijo tudi klance in naklone, ki se primerjajo z našo največjo strmino na skakalnici v Planici. Govorimo o vsekolesnih robotskih kosilnicah Husqvarna Automower® AWD ki zmore košnjo tudi na naklonu do 70%.

Husqvarna X-Line je najbolj celovita ponudba za tiste, ki iščejo vrhunsko robotsko kosilnico. Te so opremljene s funkcijami kot so sledenje kraje preko GPS sistema, navigacijo, LED žaromete, sprednjim gumijastim odbijačem in karoserijo X-Line.

Letos prvič Husqvarna predstavlja svojo novo linijo robotskih kosilnic z možnostjo delovanja brez kabla. Gre za robotske kosilnice Husqvarna Automower NERA, ki omogočajo brezžično tehnologijo s kompletom vtičnika EPOS™ (izbirna dodatna oprema).

Več o robotskih kosilnic brez žice lahko preberete na blogu Inovacija na zelenicah: Robotska kosilnica brez mejnega kabla.

Za profesionalno rabo pa pridejo v poštev profesionalne robotske kosilnice, ki imajo daljinski nadzor, vključno s sledenjem pri tatvini, popolni nadzor in konfiguracijo kosilnice preko telefona ter GPS-navigacijski in vremenski časovnik. Robustna konstrukcija pa zagotavlja trajnost in zanesljivost.

Novost v avtomatski profesionalni košnji so robotske kosilnice, ki se predstavljajo z imenom Husqvarna CEORA™ in delujejo brez omejitvenega kabla s tehnologijo Husqvarna EPOS™. Sistematična, zelo natančna košnja, prilagojena za optimizirano prilagodljivost znotraj virtualnih meja. Obvladuje zelo velike površine, kot so več nogometnih igrišč naenkrat, igrišča za golf ali veliki hotelski, podjetniški ali občinski objekti.

Najugodnejše robotske kosilnice Husqvarna

Najbolj ugodno robotsko kosilnico v ponudbi je Husqvarna razvila v sklopu serije ASPIRE. Za robotsko kosilnico Aspire R4 boste odšteli manj kot 1.000 €. Najcenejša robotska kosilnica Husqvarna Automower 305 pa stane nekaj manj kot 1.5000 €.

Obe kosilnici sta primerni za košnjo manjših in enostavnejših površin. Robotska kosilnica Aspire zmore košnjo do 400 m² z naklonom do 25%. Husqvarna Automower 305 pa kosi površino do 600 m² z naklonom do 40%.

Bodi na tekočem z akcijami, novostmi in nasveti! Prijavi se na e-novice.

S prijavo na novice se strinjate z našo politiko zasebnosti

TMS Brežice, Trnje 4a, 8250 Brežice

PON-PET; 8.00-17.00, SOBOTA: 8.00-12.00

© TMS Brežice 2024, vse pravice pridržane.  Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.   |   Izdelava: Starfiniti d.o.o.